facebook

Чи мають право батьки забирати дітей із закладу освіти під час повітряної тривоги?

Чи мають право батьки забирати дітей із закладу освіти під час повітряної тривоги?

Відповідно до ч. З ст.55 Закону України “Про освіту” батьки здобувачів освіти зобов’язані:

дбати про‼️ фізичне і психічне здоров’я дитини, сприяти розвитку її здібностей, формувати навички здорового способу життя;

Держава надає батькам здобувачів освіти ‼️ДОПОМОГУ у виконанні ними своїх обов’язків, захищає права сім’ї.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування мають ‼️поважати право батьків виховувати своїх дітей відповідно до власних релігійних і ‼️філософських переконань, а суб’єкти освітньої діяльності мають враховувати відповідні переконання під час організації та реалізації освітнього процесу, що не повинно порушувати права, свободи та законні інтереси інших учасників освітнього процесу (ч. 4 ст. 55 Закону України “Про освіту”).

 

‼️‼️‼️Отже, батьки зобов’язані дбати про фізичне і психічне здоров’я дитини, тим самим усвідомлювати ступінь відповідальності за неналежне виконання своїх обов’язків, які спричинили настання небажаних наслідків.

Держава надає батькам ДОПОМОГУ у реалізації їх батьківських прав і обов’язків. В даному випадку, держава потурбувалася про функціонування безпечного місця в закладі освіти під час повітряної тривоги, а батьки самі приймають рішення щодо перебування чи неперебування дитини в укритті.

‼️”ДОПОМОГА” не може бути розцінена як “ПРИМУС”.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого... Що сталося?

Заклад освіти має право відповідно до заяви батьків ОСОБИСТО батькам передати дитину із закладу освіти під час повітряної тривоги.

Дане правило має бути зазначено у внутрішніх документах закладу освіти та оприлюднено для ознайомлення батьками.

Джерело.


Повернутись вверх