facebook

МОН заборонило користуватися гаджетами в школах: правда чи ні. Пояснюємо

МОН заборонило користуватися гаджетами в школах: правда чи ні. Пояснюємо

Міністерство освіти і науки України спростувало інформацію, яку поширювали онлайн-медіа про те, що відомство заборонило користуватися гаджетами в школі. Там зазначили, що таких рішень не ухвалювалось.

Про це МОН повідомило на офіційному сайті. Там підкреслили на необхідності перевіряти факти та читати лише офіційні джерела.

“У звʼязку з поширенням неправдивої інформації в онлайн-медіа про те, що МОН заборонило користуватися гаджетами в школах, повідомляємо: Міністерство освіти і науки України не ухвалювало рішень щодо заборони користуватися гаджетами в закладах загальної середньої освіти. Будьте уважними: перевіряйте факти й читайте тільки офіційні джерела. Достовірну інформацію ви можете знайти на офіційному сайті МОН”, – зазначено в повідомленні.

У Міносвіти також додали, що рекомендують користуватися телефонами та планшетами в закладах освіти лише для навчальних цілей або екстреного звʼязку з рідними і близькими. Проте, наголосили на тому, що не варто використовувати гаджети під час занять для розваг. Крім цього, в освітньому відомстві звернули увагу на необхідності розʼяснення вчителями та батьками школярам, чому важливо активно працювати на уроках, дотримуватися академічної доброчесності та інформаційної гігієни.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

Джерело.


Повернутись вверх