facebook

Омбудсмен: школи потребують правил щодо смартфонів

Омбудсмен: школи потребують правил щодо смартфонів

Питання використання мобільних телефонів у школі потребує не заборони, а врегулювання

Питання використання мобільних телефонів у школі потребує не заборони, а врегулювання та спільних зрозумілих правил.

Про це йшлося під час експертного обговорення «Врегулювання використання мобільних телефонів під час освітнього процесу», ініційованого освітнім омбудсменом Сергієм Горбачовим.

За словами омбудсмена, заборона використання мобільних телефонів може призвести до заборони фіксації випадків булінгу та інших правопорушень прав у закладах освіти.

Наразі немає чіткого розуміння ситуації у закладах освіти з цього питання, адже використання телефонів допомагає урізноманітнити уроки та заняття та швидко зв’язатися з батьками у разі необхідності.

Окремо учасники дискусії наголосили й на тому, що в 5 і 6 класах відсутні надруковані підручники, тому діти постійно використовують мобільні телефони в освітньому процесі.

Водночас мобільний телефон може відволікати від навчання, сприяти академічній недоброчесності та знижувати рівень міжособистісного спілкування.

У зв’язку з цим учасники заходу дійшли висновку про необхідність у правовому полі розробити правила використання мобільних телефонів, які будуть прийматися всіма учасниками освітнього процесу.

Зважаючи на це, було вирішено ініціювати розробку нормативно-правового акту щодо використання мобільних телефонів у школах.

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

Джерело.


Повернутись вверх