facebook

Чи мають зупиняти уроки вчителі при повітряній тривозі?

Чи мають зупиняти уроки вчителі при повітряній тривозі?

Під час уроків і повітряної тривоги учителі мають забезпечити переривання навчання

У разі увімкнення сигналу «Повітряна тривога» вчителі мають зупиняти проведення уроків незалежно від форми проведення занять.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки, що адресований регіональним департаментам освіти і науки та керівникам закладів освіти.

Переривання занять має відбуватись незалежно від форми навчання у школі – очної, дистанційної або змішаної.

У МОН наголошують, що під час дистанційного навчання у разі організації навчання в синхронному режимі вчителі повинні зупинити урок та звернути увагу школярів на необхідність піти в укриття і залишатись там до завершення повітряної тривоги.

Після відбою сигналу тривоги у Міністерстві рекомендують продовжити освітній процес із урахуванням необхідного корегування, зокрема шляхом внесення змін до календарно-тематичних планів у межах розкладу уроків.

Директори шкіл мають бути поінформовані про персональну відповідальність за організацію безпечних умов для учнів, учителів та інших працівників під час освітнього процесу в закладі освіти.

Чтайте також:  "Не звинувачуйте у всьому вчителів!" Лікарчук дав чотири поради, як мотивувати молодих педагогів йти працювати в школу

Джерело.


Повернутись вверх