facebook

В Україні запустили національну програму з вивчення англійської мови

Уряд запускає національну програму Future Perfect, спрямовану на популяризацію англійської мови та забезпечення доступності її вивчення для всіх громадян, незалежно від віку чи місця проживання.

Платформу можна переглянути за посиланням.

За словами міністра Михайла Федорова програма Future Perfect відзначає важливий крок у реалізації стратегії країни, яку оголосив президент України під час Дня Конституції. Ця ініціатива передбачає надання англійській мові статусу міжнародного, відкриваючи двері до нового майбутнього для всіх українців.

Наразі у Future Perfect вже надали доступ до двох безкоштовних інструментів для покращення знань англійської мови. Онлайн-платформа Promova стане корисною для всіх громадян, які прагнуть вивчити англійську, тоді як Empower призначено для вчителів і студентів, які мають намір покращити свої навички.

Крім того, у рамках ініціативи Future Perfect передбачено запровадження численних заходів для підтримки громадян:

Запуск електронної підтримки (єПідтримка) для учасників курсів англійської мови.
Вивчення англійської мови в дитячих садках.
Викладання англійської мови нейтів-спікерами в українських школах.
Забезпечення вчителів можливістю безкоштовного навчання, стажування та участі у навчальних курсах.
Зроблення англійської мови обов’язковою для державних службовців.
Міністр Федоров підкреслив, що Future Perfect відображає майбутнє, де українці вільно спілкуються англійською мовою. Ця ініціатива визначить новий вимір розвитку України та зробить її її більш відкритою та конкурентоспроможною на міжнародній арені.

Чтайте також:  "Школа – це не прохідний двір". Ігор Лікарчук – про винних у провалі НУШ, заборону ґаджетів і штрафи для учнів за погану поведінку

 

Джерело.


Повернутись вверх