facebook

Син вчительки знімав на камеру знущання з однокласника: в школі провели розслідування

Мати хлопчика, з якого знущалися, сама виховує шістьох синів.

У селі Шевченкове на Одещині неповнолітні школярі серйозно знущалися з однокласника, зафіксовуючи жахливі події на відео. Група підлітків змушувала свого товариша засовувати голову в яму вуличної вбиральні та примушувала бігати без одягу по шкільному подвір’ю. Інцидент викликав шок та обурення в мережі.politeka.net

Щодо відео зі знущаннями зі школяра на Одещині завершили службове розслідування. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

Після проведення розслідування комісія прийшла до висновку, що інцидент в школі є винятковим випадком, а не системним явищем. Однак, в ОВА визнали, що адміністрація школи недостатньо реагувала на проблему булінгу. У зв’язку з цим директора та заступника директора притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Вимоги до очільника школи включають посилення виховної роботи та подання клопотання про виділення фінансування для встановлення системи відеоспостереження в школі. Наразі з усіма учасниками інциденту працює практичний психолог, а учнів включено до внутрішньошкільного обліку та спостереження з боку Служби у справах дітей.

Одна з матерів кривдників, яка працює в цій самій школі вчителем, внаслідок цієї стресової події серйозно погіршила свій стан здоров’я. Зараз вона перебуває на лікарняному. Окрім моральної травми, яку вона пережила, їй може загрожувати судовий процес у рамках кримінального провадження.

Чтайте також:  "В Україні хочуть запровадити жорсткі штрафи для школярів": що відбувається і кого каратимуть?

Також варто зазначити, що один з кривдників, разом із своєю матір’ю, братами і сестрами, виїхав із села незабаром після самого інциденту. Мати хлопчика, над яким знущалися, сама виховує шістьох синів. Зараз діти відчувають себе добре і продовжують навчатися. Вони уникають говорити або нагадувати про цю подію.

 

 

Джерело.


Повернутись вверх