facebook

Директор зґвалтував 10-річну ученицю і вона завагітніла: Вчителі заявили, що “дитина його спровокувала”

Директор зґвалтував 10-річну ученицю і вона завагітніла: Вчителі заявили, що “дитина його спровокувала”.

У Болівії директор школи зґвалтував 10-річну ученицю і вона від нього завагітніла. Вчителі та інші працівники школи звинуватили жертву нападника у тому, що “дівчинка його спровокувала”, вони хотіли відбити підозрюваного у поліції. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України.

Підозрюваного у зґвалтуванні виправдовують працівники школи

Директора школи звинувачують у тому, що він перехопив дівчину, яка поверталася додому з навчального закладу на початку цього місяця, і зґвалтував її в автомобілі. Як стверджується, напад стався після кількох тижнів переслідувань, у тому числі через соціальні мережі.

Проте вчителі та працівники школи намагалися перешкодити арешту 39-річного директора школи, якого підозрюють у насильстві. Вони намагались захопити місцеву поліцейську дільницю, вчинивши бійку з правоохоронцями.

Роксана Чоке, прокурор штату Потосі, повідомила, що підозрюваному було пред’явлено звинувачення у зґвалтуванні до завершення розслідування. За її словами, дівчина завагітніла в результаті нападу.

“Ми відкидаємо всі висловлювання, які порушують права жертви та її сім’ї”, – йдеться в заяві офісу омбудсмена Болівії після повідомлень про те, що сім’я жертви отримувала погрози, а демонстранти звинуватили дівчину в тому, що вона “спровокувала” свого ґвалтівника.

Чтайте також:  У кого перевага? Як директори мають розподіляти робочі години учителів/вихователів у спірних випадках

Ситуація у Болівії із сексуальним насильством
Правозахисники наголошують, що у Болівії є проблема з безкарністю ґвалтівників. Ця країна має один з найвищих рівнів сексуального насильства в Латинській Америці і один з найнижчих в регіоні рівнів звітності про ці злочини.

За даними міжнародної правозахисної організації Equality Now, кожна третя дівчинка у Болівії зазнає сексуального насильства у віці до 18 років.

“Цей випадок підкреслює тривожно високу толерантність до насильства над дівчатами в нашій країні. Що нас глибоко турбує, так це те, що це не перший випадок, коли факти виправдовуються шляхом помилкового покладання провини на жертву, в такому випадку 10-річну дівчинку, яку несправедливо звинувачують у провокуванні дорослого чоловіка”, – сказала Моніка Байя, технічний секретар неурядової організації Comunidad de Derechos Humanos Bolivia.

Джерело.


Повернутись вверх