facebook

6 ефективних лайфхаків, як навчити дитину запам’ятовувати

6 ефективних лайфхаків, як навчити дитину запам’ятовувати

Запам’ятовування – невід’ємна частина освіти, якою часто нехтують. Батьки так зайняті підштовхуванням дітей до успішного складання іспитів, що діти прагнучи зайняти перше місце в класі забувають, як правильно вчитись, щоб не перевантажувати себе.

Шість лайфхаків, які допоможуть дитині вчитися краще та стати розумніше, зібрали в Entertainment Times. Пропонуємо ознайомитися з ними докладніше.

Ранкові години мають величезну енергію

Навчання зранку – давня практика. У часи, коли існувала Гурукула, процес навчання починався на світанку, а перед цим учні виконували свої ранкові справи. Застосування цього методу на практиці може ефективно працювати і для сучасних дітей. Незалежно від того, наскільки все розвинулося, процес навчання залишається незмінним.

Записати на диктофон та переслухати

Запишіть уривок, який ви хочете запам’ятати, на диктофон, щоб потім прослухати його. Повторне промовляння і прослуховування може допомогти краще запам’ятати матеріал.

Фіксувати важливе

Дітей слід заохочувати писати, переписувати та повторювати протягом декількох днів. Матеріал, який фіксується письмово, легко запам’ятовується. Спробуйте зробити процес цікавим для школярів, наприклад, завести нові зошити для кожного уроку, або, можливо, обрати різні кольори ручок.

Повторювати вивчене

Центральним ключем до розуміння та кращого навчання є повторення, наприклад прописування чогось декілька разів. Якщо це важкий предмет, попросіть дитину записати трохи більше.

Чтайте також:  ШОК! Діти не розуміють 40% від почутого на уроках

Закріплювати матеріал

Діти вивчають кілька предметів щодня, і їм практично неможливо запам’ятати все за раз, якщо не використати правильну стратегію. Коли дитина перестане записувати та запам’ятає матеріал, попросіть її закріпити знання, повторивши все спочатку.

Дотримуватись фіксованого розкладу

Нічого не виходить, коли все йде не за планом. Одна з причин, чому школи працюють за фіксованим розкладом. Попросіть дитину дотримуватися його і вдома. Допоможіть їй скласти графік, який буде включати й нові знання і повторення. Поетапний підхід доможе полегшити процес навчання.

Джерело.


Повернутись вверх