facebook

Батькам приготуватися: дитячі садки почнуть працювати інакше — рішення Кабміну

Батькам приготуватися: дитячі садки почнуть працювати інакше — рішення Кабміну

В дитячих садках створять різновікові групи
26 вересня 2023 року внесено зміни до Положення про дошкільну освіту, установлено, що в умовах воєнного стану можуть створюватися окремі групи з різновіковим складом для тимчасово відсутніх дітей у державних (комунальних) дошкільних закладах з метою збереження їх можливості здобувати дошкільну освіту. Про це повідомив представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму офіційному Телеграм-каналі.

Вихованці, які були змушені змінити місце проживання (перебування) та/або залишити попереднє місце навчання в умовах воєнного стану, можуть бути переведені на період їх відсутності до окремої групи у державних (комунальних) дошкільних закладах за заявою одного з батьків або іншого законного представника дитини.

У випадку втрати зв’язку з батьками або іншими законними представниками дитини, яка протягом двох місяців не відвідує дошкільний заклад, таку дитину може бути переведено до окремої різновікової групи до закінчення або скасування воєнного стану за наказом керівника державного (комунального) дошкільного закладу.

Вивільнені місця у групах, що функціонують, заповнюються дітьми у порядку черговості надходження заяв про зарахування відповідно до кількості переведених дітей до окремої різновікової групи за наказом керівника державного (комунального) дошкільного закладу.

А також у повідомленні зазначено, що доступ до укриттів у державних (комунальних) дошкільних закладах надається виключно для учасників освітнього процесу під час перебування дітей у закладі.

 

 

Джерело.


Повернутись вверх