facebook

Університети та ущилища мають бути закриті: Україна планує реформувати всю систему освіти!

Україна готує нові реформи університетів та коледжів.

Як повідомляється на сайті Міністерства освіти, міністерство виступає за модернізацію системи вищої освіти, щоб зробити її більш ефективною.

Як наслідок, кілька українських університетів та коледжів можуть закритися. Міністерство розробило новий законопроект, який пропонує скоротити кількість університетів.

Найбільш розвинені університети будуть перетворені на незалежні установи або об’єднані з місцевими університетами. Причиною таких змін є те, що більшість закладів пропонують ті ж спеціалізації, що й місцеві університети. Однак вони не в змозі забезпечити якісну освіту через брак технічної та матеріальної інфраструктури. Це призвело до зростання попиту на якісну освіту та зосередження системи освіти на розвитку професійно-технічних навчальних закладів і підготовці робітничих кадрів.

Міністр освіти України Оксен Лісовий вважає, що Україні не потрібно стільки університетів, скільки є зараз. За словами міністра, ніхто не здивується, якщо радіотехніки працюватимуть пакувальниками на складах, а юристи продаватимуть квитки на громадський транспорт. Міністр також вважає, що шкільна освіта потребує перегляду.

У середній школі всі діти отримуватимуть лише базову освіту. До кінця середньої школи і діти, і їхні батьки повинні будуть визначитися зі своїм подальшим кар’єрним шляхом. Хтось, можливо, захоче здобути робітничу професію, хтось-вступити до університету. В результаті проекту MEXT сподівається покращити якість вищої освіти та підвищити довіру до вищої освіти. Пропозиції та зауваження щодо проєкту приймаються до 2 жовтня 2023 року.

Чтайте також:  Вибір спеціальності та темпів навчання: які зміни чекають на ВНЗ після ухвалення нового закону

Джерело.


Повернутись вверх