facebook

У “ЄС” вимагають терміново тестувати на COVID-19 усіх учнів і вчителів

У “ЄС” вимагають терміново тестувати на COVID-19 усіх учнів і вчителів

У зв’язку із різким зростанням кількості захворювань на коронавірус у столиці Київська міська організація “Європейська солідарність” заявила про вимогу до КМДА та Кабміну забезпечити термінове тестування на COVID-19 усіх учнів і вчителів міста, а також викладачів дошкільних закладів. Про це йдеться в заяві на сайті партії.

Там нагадали, що вже в перші дні деякі школи не розпочали навчання, а окремі класи пішли на карантин. Якщо збережеться така тенденція, за кілька місяців у столиці можуть бути закриті усі школи.

“Також ми вимагаємо від керівництва міста терміново звернутися до Верховної Ради та уряду з вимогою ввести 100% надбавку працівникам шкіл та дошкільних закладів, які зараз опинились у найбільшій групі ризику”, – мовиться в заяві.

У “ЄС” додали, що додатково вимагають від уряду терміново вирішити питання страхування здоров’я і життя вчителів, а також негайно забезпечити шкільні заклади засобами індивідуального захисту.

“У разі невиконання цих превентивних заходів вся відповідальність ляже виключно на міську владу, Кабінет Міністрів та особисто на президента Володимира Зеленського, який заявив, що ситуація знаходиться під контролем”, – резюмується в заяві.

Чтайте також:  Реформа профільної середньої освіти: на що очікувати учням?

Джерело.


Повернутись вверх