facebook

На які пенсійні виплати можуть розраховувати вчителі цього року

На які пенсійні виплати можуть розраховувати вчителі цього року
Вчителі будуть отримувати пенсію згідно із тим, яку заробітню плату вони мали. Тим фахівцям, які продовжують працювати, варто розраховувати лише на мінімальну виплату.

Джерело:PRO Гроші

Зараз розмір пенсії вчителя залежить від стажу та середньомісячного офіційного доходу. Наприклад, вчителі, які мали зарплату 14 500 гривень, будуть отримувати щонайменше 5 699 гривень пенсії.

Що стосується фахівців пенсійного віку, які продовжують працювати, то їм платитимуть лише мінімальну пенсію. Зараз вона складає 2 093 гривні.

Повідомляється, що понад 65% пенсіонерів отримують пенсію у розмірі до 5 тисяч гривень. Менш ніж чверть пенсіонерів мають виплати у розмірі від 5 до 10 тисяч гривень.

Зараз працівники освіти можуть виходити на пенсію після досягнення 60 років за вислугою. Також на пенсію можна піти достроково, якщо стаж складає понад 29,5 років. Ця можливість у педагогів з’являється по досягненні 55-річного віку.

Чтайте також:  Вчителям доводиться постійно вдосконалювати свої вміння та розширювати знання: як підтримується престижність професії педагога у Фінляндії

Джерело.


Повернутись вверх