facebook

В. Онацький: чому школа починається з двійки?

В. Онацький: чому школа починається з двійки?

Учителі, які поставили двійки в перший навчальний день, є професійно непридатними

Автор: Володимир Онацький, освітній експерт з проведення інституційного аудиту.

Тільки-но пролунав перший дзвоник, і дітлахи заповнили шкільні класи та коридори. Відверто кажучи, їх важко назвати дітлахами, вони – діти війни, довгої, несправедливої війни.

У кожної української дитини – своя історія, свої враження, свій жах і біль. І навіть, якщо дитина посміхається чи навіть бешкетує, ніхто не може однозначно сказати, які наслідки для неї вже має та буде мати в подальшому ця війна.

Найперша базова потреба людини – це відчуття безпеки. Цього потребує кожна людина. І жодна людина в нашій країні не має такого відчуття. А що говорити про дітей.

Школа, за будь-яких умов, має бути осередком безпеки. Здавалось би цю істину має розуміти кожен працівник закладу освіти.

Тим страшніше, саме так, дійсно страшно читати факти, які навела у своєму дописі очільниця столичної освіти пані Олена Фіданян: «12 двійок отримали учні у перший день навчання».

І хоча авторка допису уникає оціночних суджень, я висловлю свою думку. На жаль, ми можемо сміливо говорити не лише про професійну непридатність вчителів, які поставили двійки в перший навчальний день, а й про психологічне насильство стосовно дітей.

Чтайте також:  Освітній експерт озвучив два варіанти, які врятують малі сільські школи від закриття: зміни відчують лише директор і кілька педагогів

Зараз у тренді хизуватися в педагогічному середовищі різноманітними сертифікатами з підвищення кваліфікації, та чого вони варті, якщо школа для дитини починається з двійки…

Джерело.


Повернутись вверх