facebook

80% база 20% надбавка: міносвіти готує нову систему оплати праці вчителям. Зміни в початку нового навчального року.

Уряд вже розглядає нову систему оплати праці освітян. Заплановано запуск додаткових виплат, які залежатимуть від результатів. Про це повідомляє «Укрінформ».

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий розповів, як виглядає план змін. Платня педагога виглядатиме наступним чином: 80% база, 20% надбавки, плюс додаткові доплати (в тому числі й від директора школи). Пілотний проєкт запустять протягом 2024-2025 років у 500 українських школах.

Лісовий додав, що нова програма не є фінальним проєктом. Її змінюватимуть додатково. Цього року, за словами міністра, почалася робота над формуванням політик і експертизи. Головна мета — відійти від надто застарілої моделі з єдиною тарифною сіткою для всіх педагогів.

На жаль, війна вносить свої корективи. Тому точний час запровадження нової системи поки що важко назвати. Втім, уряд уже взявся за розробку змін та готує запуск пілотного проєкту поступово.

 

P.S. Оскільки цю новину писала людина з педагогічною освітою, важко втриматись: шкода, що про це заговорили лише зараз. На жаль, з роками «сталої» сітки система втратила багатьох гідних фахівців, які були змушені піти чисто з фінансових мотивів.

Чтайте також:  Бaтьки! Тільки тpимайтеся: гpафіки літніх кaнікул змiнили...

Джерело.


Повернутись вверх