facebook

«Дія» іде до школи: у Мінцифри анонсували новий застосунок для учнів та їхніх батьків

«Дія» іде до школи: у Мінцифри анонсували новий застосунок для учнів та їхніх батьків

У чому головна задумка розробників та коли чекати на цю новацію?

Мінцифра взялася до розробки освітянського застосунка, подібного до «Дія», для здобувачів освіти та їхніх родин, який отримав назву «Мрія».

Про це розповів віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федорів під час Серпневої конференції педагогічних працівників, організованої Міністерством освіти і науки.

У чому ідея? Зробити так, щоб освіта стала новою «поп-культурою», і не лише для чиновників, а й для всього населення. «Наше завдання – щоб батьки були більше залучені у освіту, – каже Федоров. – Знали, за якими стандартами навчаються діти, чим відрізняється, скажімо, «Росток» від «НУШу», щоб вони могли приймати рішення». «Дія», за словами віцепрем’єр-міністра, дає змогу комфортно взаємодіяти з державними інституціями: реєструвати бізнес, сплачувати податки, навіть позиватися до суду. Але на часі створення новітнього продукту для розвитку людського капіталу країни в цілому та кожної людини зокрема.

Яким є заявлений функціонал? Задача «Мрії» – допомогти дитині якомога раніше зрозуміти свої сильні сторони, а її батькам – постійно бути в курсі, де навчається дитина, хто її вчителі, які її оцінки, який контент вона додатково дивиться, що читає, яку має мету.

Чтайте також:  Викладач ніколи не виграє конкуренцію у смартфона на уроці

 

«Мрія» матиме модель штучного інтелекту, яка допоможе дитині зрозуміти свою освітню траєкторію, а також знаходити корисний контент – від можливості здобути грант до адреси зручного спортивного майданчика. «У «Мрії» будуть і щоденники, і контент, і змога дізнатися більше про свого педагога, – каже Федоров. – А ще буде можливість запропонувати якусь інновацію навчальному закладі, де навчається дитина».

Але, звісно, усе робитиметься не лише для комфорту споживачів. Посадовець констатує, що для прийняття якісних управлінських рішень на найвищому рівні треба володіти точною інформацією, тобто спиратися на найповніші дані. А «Мрія» міститиме саме таку інформацію про систему освіти.

Коли буде? Михайло Федоров анонсував, що вже наприкінці осені (можливо – взимку) буде запущено MVP «Мрії» (Minimum Viable Product – продукт із мінімальним функціоналом, використовується для тестування ідей. – Mind).

«Ми побудували «Дію», «Цифрову державу», працюємо з телекомом, зі супутниковими технологіями, які впливають на те, що відбувається на полі бою, – каже Михайло Федоров. – Я впевнений, що «Мрія» буде ще успішнішою, ніж «Дія».

Джерело.


Повернутись вверх