facebook

Лісовий анонсував підвищення та новий формат оплати праці вчителям і директорам шкіл у 2025 році

Оксен Лісовий анонсував новий формат оплати праці вчителям у 2025 році

Базова частина оплата праці буде 80%, 20% – це доплати, кілька регіональних надбавок та премії. Це буде зрозуміла і прозора формула нарахування зарплат. Зміни почнуть діяти у 2025 році. Спершу новий формат апробують у 500 пілотних школах.

Про це розповів міністр освіти і науки України Оксен Лісовий на Серпневій конференції МОН.

Також він презентував розширену візію майбутного освіти і науки України. За словами міністра суспільство не очікує відбудову старої країни. Тепер задача українців відбудувати зовсім іншу, нову, набагато кращу освіту. За словами міністра Україна не будувала систему освіти для демократичної незалежної країни. Така система не підходить для країни, що планує вступити до ЄС та НАТО, адже виховує слухняного громадянина і технічного виконавця. Тому завдання міністерства сьогодні — з дошкільної освіти наскрізно через всю школу побудувати систему освіти, базовану на нових принципах. Тому готовність до змін — це ключова цінність нової команди міністерства.

Він нагадав, що нещодавно у МОН презентували Візію майбутнього освіти і науки України. Вона є основою для подальшого розроблення Національної стратегії освіти і науки України, над якою працюють 1700 експертів. Візію майбутнього освіти і науки можна переглянути за лінком.

Чтайте також:  Що відбувається з підвищенням зарплат вчителям: офіційна відповідь МОН

Джерело.


Повернутись вверх