facebook

Варто готуватися: як навчатимуться учні в Україні при ймовірних блекаутах

Варто готуватися: як навчатимуться учні в Україні при ймовірних блекаутах

Минулого навчального року українські школярі мали чимало труднощів із навчанням через російські обстріли та блекаути. Цього року восени та взимку ситуація може повторитися.

Джерело:Вікна

Заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків в ефірі телемарафону розповідав, яким буде навчання учнів при ймовірних блекаутах та як діятимуть у школи у разі можливих відключень електроенергії.

Яким буде навчання при ймовірних блекаутах
Посадовець наголосив: навчальні заклади спиратимуться на торішній досвід – працюватимуть дистанційно або з генераторами.

Ми націлюємо органи місцевого самоврядування готуватися, зокрема, купувати генератори,– наголосив Сташків.

І розповів, що більшість батьків, відповідно до результатів опитування, хоче, аби діти повернулися за парти. Навіть у відносно прифронтових регіонах.

Міністерство закликає до повернення на очне навчання лише там, де для цього створені відповідні безпекові умови,– акцентував заступник міністра.

І пояснив: для більшості школярів з 1 вересня навчання має розпочатись очно – але якщо в школі є надійне укриття.

При цьому Сташків уточнив: минулого року 75% закладів освіти мали укриття. Вони могли вмістити половину учнів. Цьогоріч уряд виділив 1,5 мільярда гривень на облаштування сховищ. Тому кількість шкіл з укриттями збільшиться.
Як вчитимуться учні в Україні з 1 вересня

  • Очільник Міносвіти України Оксен Лісовий розповів, що навчальні заклади в Україні з 1 вересня працюватимуть в очному, дистанційному та змішаному форматах. Їх визначатимуть та погоджуватимуть ОВА та директори закладів освіти.
  • Якщо батьки не хочуть, аби їхня дитина вчилася очно, можуть перевести її на іншу доступну форму навчання.
  • Якщо укриття школи не може вмістити потрібну кількість дітей та педагогів, варто налагодити позмінне очне навчання офлайн, уточнив міністр. Все ж учням початкової школи краще здобувати освіту в очному форматі, аби діти соціалізувалися.
Чтайте також:  Педагогам варто зануритись в інший світ – світ про дітей

Джерело.


Повернутись вверх