facebook

Від майбутнього 1 вересня у батьків ноги підкошуються: скільки грошей відкласти та до яких нововведень готуватись

Від майбутнього 1 вересня у батьків ноги підкошуються: скільки грошей відкласти та до яких нововведень готуватись

До відома батьків
Скільки коштує зібрати дитину до школи і які нововведення чекають на дітей
Зібрати дитину до школи цього року буде дорожче, ніж минулого року, а сама система навчання викликає багато питань. Цією інформацією ділиться UBR.

З першого вересня стартує навчальний рік, проте цього року піде менше дітей через повномасштабну війну. Однак школи, які можуть забезпечити комфортним та безпечним бомбосховищем, користуються більше популярністю, ніж незахищені.

Згідно з інформацією, мінімальна сума, яку необхідно викласти батькам, щоб зібрати дитину до школи цього року, становить 3 100 гривень. Сюди входить канцтовари, рюкзаки, а також скромна форма та осіннє взуття. Вартість покупок цього року зросла на 15-20% порівняно з попереднім.

Згідно з даними платформи OLX, в поточному році, середня сума, щоб зібрати дитину до школи, з рюкзаком, шкільною формою, спортивним одягом, взуттям, канцелярією, становить 4110 гриві. Відтак вартість зросла на 14% цього року.

Водночас батькам доведеться витратитись і на покупку підручників. У деяких школах не вистачає підручників, і діти мають купувати їх самостійно. Це стабільна ситуація, що спостерігається рік у рік. Найчастіше це підручники з англійської та німецької мов.

Чтайте також:  Збільшене навантаження та зменшені надбавки: як змінилася робота вчителя під час війни?

Також можуть попросити відрахувати кошти на ремонт школи, яка постраждала від бойових дій або на облаштування бомбосховища для дітей. Кошти на такі витрати мають виділятися з місцевих бюджетів, проте вони не завжди доходять за призначенням та у строки.

Що ж до форми навчання, то більшість батьків мають намір відправляти дитину до навчального закладу. Прем’єр Денис Шмигаль розповів 1 серпня на засіданні уряду, що онлайн-освіта в країні залишається актуальною і для цього регіони будуть забезпечені необхідним обладнанням.

Водночас, можливість повноцінної реалізації на практиці формату дистанційного навчання викликає питання в українців.

У червні у київських школах масово повідомляли, щоб батьки забирали документи, якщо їхні діти не готові навчатись офлайн. Після галасу визначили школи, які мали проводити дистанційне навчання. В останніх у батьків записували контактні дані та просили передзвонити після 15 серпня. І тепер у цих школах повідомляють, що охочих немає, що класів не набралося (менше 10 дітей охочих) і вони не можуть відкрити клас.

Джерело.


Повернутись вверх