facebook

Навіть не спробували: МОН не зверталося до Мінфін щодо виділення коштів на засоби захисту для шкіл – Совсун

Народна депутатка переконана, що МОН мало подбати про захист вчителів ще протягом літа.

Від Міністерства освіти і науки України до Міністерства фінансів не надходило запитів щодо фінансування для забезпечення засобами захисту освітніх закладів. Про це на суспільно-політичному ток-шоу “Право на владу” заявила народна депутатка Інна Совсун. Також вона зазначила, що усі проєкти постанови від МОН щодо фінансування освіти подаються до Уряду надто пізно, робити це треба було влітку.

Зараз 3 вересня. Те, що ви підготували проєкт постанову, якою ви плануєте виділити кошти на заходи захисту для вчителів і освітян — м’яко кажучи, трішки пізно, — сказала народна депутатка.

Вона зазначає, що ще у липні на нарадах Комітету з питань освіти і науки неодноразово підіймалося питання виділення коштів школам і університетам з ковідного фонду. На запитання депутатки про кількість виділених коштів для освітян, учнів, студентів та викладачів, Сергій Шкарлет, за словами самої депутатки, відповідав, що коштів немає і вона за бажанням може сама звернутися до Міністерства фінансів.

І хоча депутатка зазначила, що це не її робота, вона все ж таки звернулася до установи і отримала копію листа, який МОН надіслало до Міністерства фінансів. В листі не було жодного слова про засоби захисту.

Чтайте також:  Менше говоріть, більше запитуйте. Як допомогти дитині адаптуватися в новому класі чи школі

Нічого ви не просили освітянам для засобів захисту, — прокоментувала депутатка.

За її словами, всі витрати з підготовки освітніх закладів до першого вересня лягли на плечі місцевої влади, а від держави жодної допомоги не було. Підготовка у вересні проєкту постанови — це не підготовка до навчання, запевнила Інна Совсун.

На усі звинувачення і заяви депутатки, т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет відповів:

Ми підготували секвестр бюджету по програмах підтримки вчителів та науково-педагогічних працівників. А на сьогодні ми готуємо суто цільову нову бюджетну програму. Є невикористані кошти з ковідного фонду і ми можемо їх перерозподілити, в тому числі й на освіту.

На прохання Інни Совсун назвати цифру, скільки на сьогодні держава виділила коштів на забезпечення шкіл засобами захисту, Сергій Шкарлет відповів, що є невикористані 3,3 млрд грн, які можуть бути направленні саме на забезпечення закладів освіти засобами індивідуального захисту.

Джерело.


Повернутись вверх