facebook

За три тижні до 1 вересня: у Кабміні вирішили про дистанційне навчання у школах

Уряд запроваджує нову форму навчання

Уряд запроваджує нову форму навчання у вибраних дистанційних школах в кожній області. Учні вивчатимуть український компонент шкільної програми. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 11 серпня.

Решту предметів, за його словами, діти опанують в школах країн, де перебувають. Цю частину навчання їм зарахують автоматично.

«Близько мільйона дітей зараз за межами України. Наше завдання — зберегти їхній зв’язок з Батьківщиною і сприяти поверненню додому», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що держава буде максимально сприяти і допомагати. Компонент української школи буде 6-8 годин на тиждень.

«Також актуальною залишається онлайн-освіта. Тому спрямували в регіони понад 130 тисяч приладів для учнів і вчителів, найближчим часом доставимо ще 40 тисяч», — відзначив очільник Уряду.

Крім того, Уряд створює Цифрові освітні центри. Це простори, де діти навчаються і соціалізуються. Як зазначив Прем’єр-міністр, зараз їх працює 60, до кінця року будуть відкриті ще 100.

Денис Шмигаль закликав до максимальної координації зусиль для завершення підготовки до нового навчального року: «Наші діти повинні бути в безпеці, але якість освіти не має при цьому страждати».


Повернутись вверх