facebook

Дитячі садочки готуються до РЕВОЛЮЦІЇ! Що зміниться в них?!

Зміни, які запроваджують у дитячих садочках

ЩО МАЄ ЗМІНИТИСЬ В СИСТЕМІ УКРАЇНСЬКОЇ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ:

Вона має достатню кількість проблем, але разом із тим і дуже велике значення. Якісна дошкільна освіта – це основа дитини для подальшого руху, успіху в школі в житті.

Крім того, це ще й можливість самореалізовуватися батькам і виходити на ринок праці.

“Конкретно зараз ми обговорюємо з експертами той комплекс реформ, який ми будемо проводити, відкриваємо доступ приватній ініціативі в організації дошкільних навчальних закладів, відкриваємо швидкий доступ до професії: швидке навчання професії вихователя. Працюємо над зміною соціального статусу вихователя дошкільного закладу, тобто йдеться про заробітну плату”, – прокоментував міністр.

В дитсадках по всій Україні запроваджують деякі зміни. Наразі триває реформа.

Реформа, яку запроваджують в дитсадках, стосується харчування. Цими днями завершилася верифікація технологічних карт на страви, які кухарі готуватимуть діткам у садочках.

Як зазначили в Головному управлінні Держпродспоживслужби, зараз є понад 400 карток із рецептами страв, які варто використовувати при розробці оновленого меню для дітей.

Одна із важливих змін стосуються сезонності страв. Раніше меню в дитячих садках на 2 тижні для зимово-весняного та літньо-осіннього періодів. Та наразі меню повинно бути сезонним у розрахунку на 4 тижні.

Чтайте також:  Що діти дошкільного віку мають знати про гроші. Інфографіка від МОН

Українцям пояснюють, що завдяки цим змінам вдасться урізноманітнити раціон дошкільнят і спонукати працівників садочків використовувати сезонні продукти. А страви та вироби з верифікованого списку можна вносити у будь-яке сезонне меню.

Джерело.


Повернутись вверх