facebook

Сховища будуть не в підвалах: у МОН анонсували новий тип укриттів для шкіл

Сховища будуть не в підвалах: у МОН анонсували новий тип укриттів для шкіл

Що зміниться?
У МОН вигадали новий тип укриттів для шкіл
Залишається дедалі менше днів до початку нового навчального року. Школярі зможуть сісти за парти у очному форматі лише, якщо у навчальному закладі чи у безпосередній близькості є укриття, адже в країні продовжується повномасштабна російська військова агресія. У МОН вигадали, як убезпечити школи без укриттів, пише meta.ua.

Не всі навчальні заклади можуть забезпечити безпечне перебування школярів під час повітряних тривог, оскільки у таких школах немає укриттів.

Заступник голови Міністерства освіти та науки Андрій Вітренко поділився ідеєю, як можна таким навчальним закладам знайти вихід із такої ситуації.

У будинках освітніх закладів, у яких відсутня можливість організувати повноцінне укриття, укриття не робитимуть, оскільки в них немає підвалів.

За його словами, є такі проєкти, в яких не передбачено створення простого укриття у підвалах чи нижніх поверхах шкіл та дитячих садків.

Тому, розмістити їх можна не нижче за рівень землі, а прямо біля території школи. Представник МОН стверджує, що вони можуть розташовуватись на ділянці шкільного стадіону. Вітренко поділився, що подібний проєкт уже реалізовано на Київщині.

Чтайте також:  Шокуюче насилля в школі: жертвами стають як хлопчики, так і дівчатка (ВІДЕО 18+)

Варто зазначити, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що держава виділила гроші на організацію шкільних укриттів, щоб діти могли навчатися у школах та бути у безпеці.

Він наголосив, що вони, крім того, що мають бути надійними, ще й комфортними та якісними. Також були розроблені типові проєкти дитячих садків та шкіл, які враховують сучасні вимоги щодо безпеки, безбар’єрності та енергоефективності.

Глава Кабміну радить використовувати органам місцевого самоврядування їх з метою економії грошей та розробки документації.

Також Шмигаль доручив знову перевірити укриття після останньої перевірки. Якщо в тих місцях, де були зауваження щодо стану укриттів, нічого не змінилося на краще, тоді він пообіцяв кадрові зміни.

Джерело.


Повернутись вверх