facebook

НМТ-2024: майбутнім випускникам обіцяють змінити вимоги іспиту

НМТ-2024: майбутнім випускникам обіцяють змінити вимоги іспиту

З 2024 року зміниться структура національного мультипредметного тесту – додадуть ще один предмет. У зв’язку з цим тестування триватиме чотири години з перервою.

Про це повідомив заступник міністра освіти Михайло Вінницький.

“Наступного року НМТ ми плануємо проводити трохи по-іншому, тобто чотири предмети, а не три. Це означає 4-годинний тест з перервою, між другою і третьою годиною, суттєвою перервою. Просто 4 години писати тест – це нереально і нездорово для дитини”, – розповів заступник міністра освіти.

Водночас, Міністерство освіти рухається до практики п’яти предметів, яка існує вже у багатьох європейських країнах, зокрема у Польщі. Випускний тест з п’яти предметів можуть запровадити вже у 2025 році (три обов’язкові та два на вибір).

“У 2025 році, якщо все буде добре, то випускний тест для випускників 11-го, а незабаром і 12-го класу буде п’ятипредметним: три обов’язкові з двома предметами на вибір. Але не хочу нікого лякати: у 2024 році буде чотири предмети, і ми працюємо над тим, щоб оголосити, що це будуть за предмети і які будуть програми іспитів уже у вересні. Тому що ми розуміємо, що наші абітурієнти готуються протягом року, щоб скласти тест якнайкраще”, – запевнив Вінницький.

Чтайте також:  "НМТ складають по приколу". Ігор Лікарчук – про реформу старшої школи, підводні камені 12-річної освіти, чому учні не хочуть йти в ПТУ

Джерело.


Повернутись вверх