facebook

Дистанційка таки буде: У МОН розповіли про формат навчання школярів у 2023/2024

Дистанційка таки буде: У МОН розповіли про формат навчання школярів у 2023/2024

Великий розрив в офлайн та онлайн навчанні – це дуже складна проблема, тому зараз міністерство працює над розробкою відповідної стратегії щодо її вирішення.

Вже незабаром розпочнеться новий навчальний рік і школярі повернутися за парти, причому у прямому значенні цього слова.

Звичайно, новина про те, що діти перейдуть на навчання офлайн неабияк налякала батьків, які готові будуть під сигнал повітряної тривоги бігти до навчального закладу. Але у Міністерстві освіти розставили всі крапки щодо формату навчального року 2023/2024.

Заступник міністра освіти та науки Андрій Сташків заявив, що новий навчальний рік для більшості школярів має розпочатися в офлайн форматі, але це буде можливим лише за наявності у школі надійного укриття.

Про це повідомив в ефірі телемарафону.

“Минулого навчального року у нас фактично 75% навчальних закладів, шкіл мали укриття, які дозволяли там перебувати більше половини учнів, які навчаються у цих навчальних закладах. Урядом виділено півтора мільярда гривень на облаштування укриттів у навчальних закладах, на даний момент проводяться відповідні роботи і укриття облаштовуються. Ми розуміємо, що не всі школи в Україні зможуть розпочати навчальний рік в офлайн форматі, але… відсоток шкіл, які мають укриття, буде значно більшим, ніж був на кінець минулого року”, – зазначив Сташків.

Чтайте також:  Коли будуть літні канікули у школах України у 2024 році: дати і терміни по областях

За словами заступника міністра освіти, якщо в осінньо-зимовий період будуть складнощі з електропостачанням, то школи діятимуть, як минулого року – за відключень працювали дистанційно або працювали очно за наявності генераторів. Він зазначив, що повернення дітей на очне навчання підтримує більшість батьків, навіть у відносно прифронтових регіонах. При цьому Міносвіти не робить поновлення очного навчання обов’язком. Батьки можуть обрати для дітей форму навчання.

Джерело.


Повернутись вверх