facebook

Як заповнювати журнал учнів НУШ: МОН надало рекомендації

Відповідальні за журнал класні керівники та вчителі, які викладають окремі предмети.

Міністерство освіти та науки України оприлюднило наказ “Про внесення змін до методичних рекомендацій щодо заповнення Класного журналу учнів початкових класів Нової української школи“.

У новій редакції рекомендацій йдеться про те, як необхідно заповнювати журнал в паперовому та електронному форматі, як робити записи для різних груп.

У МОН нагадали, що класний журнал у форматі онлайн має бути захищений від несанкціонованого знищення або змінення (модифікації). Щодо заповнення журналу для окремих груп, МОН рекомендує:

  • Для кожної з груп у журналі відводяться окремі сторінки й після назви навчального предмета у дужках записують номер групи (I група; II група).
  • Для кожної групи відводяться окремі сторінки для запису уроків.

Окрім того, назви навчальних предметів мають відповідати їх назвам у робочому навчальному плані. Запис предмета “Іноземна мова” уточнюється назвою мови, яка вивчається.

Журнал заповнюють класні керівники та вчителі, які викладають окремі предмети. На них покладена особиста відповідальність за своєчасність, стан та правдивість записів.

Якщо у школі навчання проходить з елементами дистанційних технологій, то у журналі можна робити такі записи:

  • У графі “Зміст” можуть зазначатися форми роботи (дистанційні онлайн-консультації, відеоуроки, скайп-конференції, діагностичне тестування тощо).
  • У графі “Дата” зазначається дата навчальних занять відповідно до календарно-тематичного планування.

Джерело.


Повернутись вверх