facebook

Школярі будуть вчитись на місяць довше

Школярі будуть вчитись на місяць довше

На засіданні 28 липня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про початок навчального року під час дії військового стану в Україні. Згідно з документом, наступний навчальний рік триватиме до 28 червня.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

У Міносвіти зазначили, що метою постанови є зменшення загроз життю та здоров’ю претендентів на освіту та працівників навчальних закладів у період дії військового стану через врегулювання питання організованого початку 2023/2024 навчального року.

Також там додали, що організація освітнього процесу залежить від конкретної безпекової ситуації в кожному населеному пункті. Обласні військові адміністрації та засновники навчальних закладів у цих умовах мають приймати рішення, необхідні для збереження життя та здоров’я населення.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду повідомив, що новий навчальний рік розпочнеться 1 вересня 2023 року та триватиме до 28 червня 2024 року.

“Хочу наголосити! Найголовніше – це питання безпеки дітей та освітнього процесу. Побудова комфортних та якісних укриттів – це питання номер один, який ми ставили перед громадами. Кошти для цього було виділено. Це 1,5 млрд. гривень. Місцева влада та громади відіграють у цих рішеннях головну роль. Ще раз хочу наголосити: головне – це безпека дітей”, – наголосив глава прем’єр.

Чтайте також:  У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

Джерело.


Повернутись вверх