facebook

Оксен Лісовий розкритикував освітній процес в Україні та представив особисті варіанти розвитку української освіти

Не менш важливим завданням на сьогодні є виведення освіти в офлайн, впевнений новий очільник освіти Лісовий.

Система освіти зараз має бути спрямована на безпечні умови як для дітей, так і для вчителів. Це – першочергове завдання.

“Далі – виведення освіти в офлайн. Тому що онлайнове навчання, навіть якщо воно якісне, воно випускає величезні сегменти, важливі для формування особистості. Зокрема, соціалізація, спілкування, розвиток м’яких навичок. Тому, перш за все, прагнемо вивести в аудиторне навчання максимальну кількість дітей де це можливо”, – сказав він.

Наступним завданням має бути організація якісного онлайн-навчання там, де це неможливо через безпекові причини, та за кордоном.

“За різними даними, від пів мільйона до мільйона дітей є за кордоном. Навчаються вони у місцевих школах, але при цьому хочуть отримати українські атестати та свідоцтва про закінчену базову освіту. Вони навчаються паралельно в українських школах, перенавантажуючись колосально. І тут вони повинні робити якийсь вибір. Нам треба зробити це так, щоб діти його не робили. Максимально спростити їм там навчання в школах, залишивши наше бачення. Це – залишити унікальні предмети, ураховуючи тут також складнощі синхронізації із нашими предметами”, – наголосив Лісовий.

Чтайте також:  У кого перевага? Як директори мають розподіляти робочі години учителів/вихователів у спірних випадках

Також важливими завданнями, які поставив новий міністр освіти, – є цифровізація та оптимізувати доступ до освіти через створення індивідуальних кабінетів.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

“Далі – цифровізація. Це ключове, особливо в умовах, коли ми повинні відбудовуватися, коли ми повинні системно організувати роботу із донорами. Чітко ставити їм завдання. Нам потрібно тотально цифровізувати освіту. Це важливий момент”, – зауважив очільник Міносвіти.

Окрім того, одним із пріоритетів для Міносвіти є модернізація та трансформація системи професійної освіти. Лісовий підкреслив, що потрібно “трансформувати ці заклади освіти, інвестувати в них та об’єднувати в потужні регіональні професійні центри”.

Нагадаємо, раніше міністр освіти та науки розповів, чи планують у школах запроваджувати військову справу.

Джерело.


Повернутись вверх