facebook

«Європейська Солідарність» вимагає обов’язкового державного страхування освітян від коронавірусу

Європейська Солідарність» вимагає обов’язкового державного страхування освітян від коронавірусу

«Європейська Солідарність» вимагає обов’язкового державного страхування освітян від коронавірусу.

Про це повідомила народна депутатка від «Європейської Солідарності» Марія Іонова.

«Навчальний процес в українських школах має проходити за усіма рекомендаціям МОЗ, проте з фінансуванням забезпечення засобів захисту є величезні проблеми. Станом на 31 серпня Міністерство освіти і науки не отримало жодних видатків із Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19», – сказала вона.

«Хоча міністерство подавало заявку на суму понад два мільярди гривень, грошей не надійшло. Фонд боротьби з коронавірусом порожній – його фактично було розтринькано та розкрадено впродовж літа під виглядом “Великого будівництва”. У підсумку Україна підійшла до навчального сезону тотально непідготовленою, а педагоги і учні залишаються абсолютно незахищеними», – зазначила політик.

Крім цього, представниця «Європейської Солідарності» наголосила, що політична сила вимагає повернути кошти освітянам, і захистити як педагогів, так і учнів від епідемії.

«Фракція «Європейська Солідарність» подала сьогодні два законопроекти, покликані підвищити рівень соціального захисту освітян в умовах карантину», – зазначила вона.

«Проектом Закону пропонується встановити, що захворювання педагогів на COVID-19, що пов’язане з виконанням професійних обов’язків, належать до професійних захворювань. Тож такі працівники освіти підлягають обов’язковому державному страхуванню. Також законопроектом передбачається доплата до заробітної плати у розмірі 100 відсотків і забезпечення освітян та учнів сертифікованими засобами індивідуального захисту», – підкреслила Марія Іонова.

Чтайте також:  "Діти поводяться так, як їх виховали батьки": Лікарчук запропонував ввести жорсткі штрафи в школах і навів приклад Казахстану

Народна депутатка також зазначила, що фракція «Європейська Солідарність» вимагає, щоб у п’ятницю, до Верховної Ради прийшов міністр освіти, який в рамках години питань до Уряду має дати відповідь про ситуацію, що склалася у зв’язку з початком навчального року і поширенням COVID-19.

Джерело.


Повернутись вверх