facebook

Якою повинна бути підготовка до школи першачків та з чого варто починати?

Розвитку дитини потрібно приділяти увагу з ранніх років, і для цього можна використовувати розвивальні ігри, читання казок або оповідань, спільний перегляд пізнавальних мультфільмів.

Безпосередньо перед вступом до 1 класу можна переходити від загальнорозвивальних занять до предметних. Поговоримо про нюанси підготовки до школи і розглянемо список знань і навичок, які дітям краще здобути заздалегідь.

 

КОЛИ КРАЩЕ ПОЧИНАТИ ГОТУВАТИСЯ ДО ШКОЛИ?

Малюкам молодше 5 років ще складно зберігати концентрацію тривалий час, тому дошкільну підготовку краще відкласти до моменту, коли дитині виповниться 5-6 років. Найчастіше сучасні діти йдуть у перший клас у шестирічному або семирічному віці, і приблизно за рік до цього можна розпочинати підготовчі заняття. За цей час дошкільник встигне здобути базові знання, які суттєво полегшать адаптацію до шкільних навантажень.

Займатися необхідно не тільки своєчасно, але і правильно. Найкраще зосередитися на таких дисциплінах, як читання і основи математики. Якщо малюк навчиться читати ще до 1 класу, то він без зусиль зможе самостійно працювати з підручниками вже з перших днів навчання. Розвиток математичних здібностей допоможе учневі впоратися з розв’язанням завдань і прикладів, і навіть складні для першокласника завдання він буде виконувати без зусиль. Розглянемо нюанси навчання дошкільнят з цих предметів.+

Чтайте також:  Коли будуть літні канікули у школах України у 2024 році: дати і терміни по областях

 

Джерело.


Повернутись вверх