facebook

Влада надала напрямок в роботі розвитку сучасного вчителя. Чи створила вона умови для цього?

Сучасний педагог має постійно працювати над удосконаленням професійних навичок, бути допитливим та небайдужим до змін. Очевидно, що теперішнє покоління дітей житиме вже в іншому світі, і цей процес – невідворотній.

Зі свого боку ми маємо забезпечити вчителів необхідними інструментами та знаннями. Про це зазначив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей під час науково-практичної конференції, яка триватиме 14-16 червня 2018 року, на базі Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького.

Учасниками конференції стали понад 250 освітян та управлінців. Серед них – викладачі вишів, аспіранти та докторанти, студенти, вчителі шкіл, представники органів управлінь освіти тощо. Разом з науковцями вони обговорили принципи особистісного та професійного розвитку вчителя, використання у цьому процесі ІТ-технологій, компетентнісний підхід у навчанні, а також впровадження інклюзивної освіти.

“Іще один виклик, який ставить перед вчителем Нова українська школа (НУШ), є педагогіка партнерства. Вона передбачає співпрацю вчителя, учня та батьків. Тож дуже важливо, щоб цей процес проходив злагоджено, з довірою та повагою до інших”, – зазначив Павло Хобзей.

В межах конференції у виші презентували науково-експериментальний майданчик “Методична майстерня педагога Нової української школи”. У ньому вчителі-практики зможуть проходити навчальні тренінги, семінари та вебінари. Також там надаватимуть методичну та практичну допомогу у реалізації концепції НУШ.

Чтайте також:  Батьки, краще сядьте: до школи почнуть ходити з 3-х років?

Для учасників конференції організовані виставки, майстер-класи та дослідницькі практикуми. А під час секційних засідань вони зможуть поділитися досвідом впровадження концепції НУШ у пілотних школах та отримати поради для подальшої роботи.

 

 

 

Джерело.


Повернутись вверх