facebook

Студенти коледжів також звільнені від ДПА

У 2020 році учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в закладах фахової передвищої освіти, звільняються від ДПА, але мають право його складати, зокрема, формі ЗНО.

Студенти коледжів також звільнені від ДПА

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки, що надісланий керівникам закладів фахової передвищої освіти.

Водночас, у відомстві зазначають, що ухвалений закон щодо звільнення здобувачів повної загальної середньої освіти від обов’язкового проходження ДПА, не звільняє від проходження ЗНО учнів, які планують цього року вступати до закладів вищої освіти.

У додатках до свідоцтв про повну загальну середню освіту зазначається звільнення від державної підсумкової атестації.

Результати ЗНО, як оцінки ДПА, вносяться до додатку до свідоцтва за бажанням студента.

Це стосується наступних категорій студентів:

які у 2019/20 навчальному році завершують здобуття ПЗСО та завершують навчання у 2021 або 2022 році;
які у 2019/2020 навчальному році мають право повторного складання ДПА у формі ЗНО та завершують здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста у 2021 році.
Випускники 2020 року, які у 2019/20 році, завершують навчання та мають право повторного складання ДПА у формі ЗНО, можуть подати заяви про звільнення від державної підсумкової атестації. Раніше видані накази про надання їм академічних відпусток мають бути скасовані. Зовнішнє незалежне оцінювання складають вступники до закладів вищої освіти.

Чтайте також:  Бакалавром можна буде стати за 3 роки, а університети отримають ширшу автономію: які зміни чекають вищу освіту після рішення Верховної Ради

Окрім того, здобувачі освіти, які претендують на золоту або срібну медаль, мають право отримати такі медалі без проходження ДПА.

Джерело.


Повернутись вверх