facebook

Криза в освіті зараз – найбільша за 100 років, і не лише в Україні

Криза в освіті зараз – найбільша за 100 років, і не лише в Україні

Найбільших втрат у навчанні, згідно з дослідженнями, зазнали діти в країнах з низьким рівнем доходу.
Нинішня освітня криза – найбільша і найгірша за останнє століття, свідчать дослідження Світового банку, про що розповідає операційна директорка громадської спілки «Освіторія» Анна Сидорук у статті «Як Україні долати освітні втрати», яка вийде на сайті ZN.UA ввечері 9 липня.

У звіті Світового банку The State of Global Learning Poverty: 2022 Update йдеться про те, що внаслідок освітньої кризи, яку посилила пандемія Covid-19, приблизно 70% десятирічних дітей у країнах з низьким і середнім рівнем доходу не можуть зрозуміти після прочитання простий письмовий текст – порівняно з 57% до пандемії. Згідно з підрахунками кредитно-фінансової установи, наслідки ковіду для освіти коштують світовій економіці 17 трильйонів доларів.

Дослідження The New York Times свідчить, що для подолання спричинених ковідом освітніх втрат знадобиться від трьох до п’яти років.

Уряди різних країн і освітні організації наразі працюють над тим, щоб долати освітні втрати, напрацьовують різні методики. Але за інформацією Світового банку, лише 19% країн мають затверджені плани з мінімізації освітніх втрат.

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

Водночас в Україні до наслідків пандемії додаються результати повномасштабної війни: вимушена пауза в навчанні, пошкоджені і зруйновані школи, блекаути, неможливість організувати очні заняття в деяких регіонах.

«Україна живе в пекельному вирі війни. Очевидно, що все це впливає на освіту в країні і спричиняє освітні втрати», – резюмує експертка.

Джерело.


Повернутись вверх