facebook

СБУ викрила “директорку школи”, яка впроваджувала російську освіту на окупованій Херсонщині

Служба безпеки Івано-Франківщини оголосила підозру в колабораціонізмі “директорці школи” з селища Сиваське. Жінка впроваджувала російську освіту на окупованій Херсонщині
Про це повідомили у відомстві, передає “Еспресо.Захід”.

За даними спецслужби, йдеться про місцеву мешканку, яка до повномасштабного вторгнення працювала вчителем Сиваського ліцею № 2 Новотроїцької селищної ради. Ще раніше жінка законно обіймала посаду директора цього навчального закладу.

“Окупаційна адміністрація “Новотроїцького муниципального округу” призначила фігурантку директором “державного бюджетного освітнього закладу “Сиваська школа №2”. Колаборантка активно впроваджувала в школі стандарти освіти держави-агресора. Для цього пройшла курси “перекваліфікації” на тимчасово окупованій території АР Крим”, – йдеться у повідомленні.

Жінка, зокрема, проводила виховні години для працівників школи, дітей та їхніх батьків, де вела проросійську пропаганду. Крім того, за її вказівкою на всіх урочистостях піднімався російський прапор та лунав гімн РФ.

Відтак “директорці школи” оголосили підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 ККУ). За пропаганду та впровадження російських стандартів у закладі освіти їй загрожує до 3 років позбавлення волі.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Також нещодавно Служба безпеки у Хмельницькому викрила білоруса, який публічно виправдовував збройну агресію РФ та поширював заклики до поділу України, а також колаборанта із Запоріжжя, який особисто шукав патріотично налаштованих жителів.

Чтайте також:  "Школа – це не прохідний двір". Ігор Лікарчук – про винних у провалі НУШ, заборону ґаджетів і штрафи для учнів за погану поведінку

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Джерело.


Повернутись вверх