facebook

Як зарахувати оцінки дитини після повернення в Україну: пояснення МОН

При поверненні в Україну оцінки дитини можуть бути зараховані на підставі інформаційної довідки з попередньої школи або виставлені за річним оцінюванням до початку або впродовж навчального року.

Про це повідомляє МОН.

З предметів, бали за які не вказані в інформаційній довідці, дитина може скласти річне оцінювання окремо. Це здебільшого стосується таких предметів як українська мова, література та історія України. Формат оцінювання (очний чи дистанційний) обирає заклад.

Атестати про завершення навчання за кордоном визнаються в Україні. Якщо ж такий документ отримати не вдалося, то дитина може скласти підсумкове оцінювання в українській школі екстерном та отримати документ про освіту українського зразка. Але в МОН зазначають: єдиний іспит, який дає право на вступ до українських ЗВО, це НМТ.

Також там додають: дитину зарахують на підставі заяви батьків до будь-якої української школи. Школа не має права відмовити батькам у зарахуванні.

В інформаційній довідці, яку батьки додають до заяви, має міститися персональна інформація дитини, назва закладу, період навчання там, переолік предметів години, вивчені теми та оцінки учня або учениці. Оцінки з інтегрованих предметів будуть зараховані лише за умови вказаного у довідці переліку тем навчання.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

 

Чтайте також:  "Іноді ми помиляємося, це не кінець, не злись на себе". Відео, як тато заспокоює доньку-підлітка, розчулило мережу

Джерело.


Повернутись вверх