facebook

Міносвіти пропонує викладати один із предметів англійською у старших класах.

Міністерство освіти та науки України пропонує запровадити елементи білінгвальної освіти у старших класах шкіл, щоб один із профільних предметів викладався паралельно українською та англійською мовами.

Абітурієнти біля пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), у Харкові, 15 липня 2020 р. Цього дня в Україні відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з географії.
Фото Марієнко Андрій / УНІАН

Як пояснив у коментарі Суспільному генеральний директор ректорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН Олег Єресько, зміни стосуватимуться академічних наукових ліцеїв, після яких дитина буде спрямована на здобуття вищої освіти на університет.

За словами Єреська, ініціатива спрямована не настільки на знання предмета, а на знання термінології та розширення словникового запасу.

“Наприклад, ви пішли в біологічний профіль, ви вивчаєте англійську мову, біологію, і плюс у вас там певна кількість годин в залежності від того, як заклад освіти створить свою освітню програму… у вас та ж сама біологія, тільки викладається англійською мовою, щоб просто розширити вашу термінологію”, — пояснив він.

Представник МОН зазначив, що така процедура стосуватиметься всіх профільних предметів, але функціонуватиме вона тоді, коли в Україні буде повністю запроваджена профільна освіта.

Сподіваюсь, що не пізніше 27-го року, як записано в нашому законі про освіту, ми маємо перейти на справжню профільну освіту з двома типами ліцеїв: наукові і професійні. Для наукових ліцеїв ми і пропонуємо такі елементи благальності”, — додав Єресько.

Чтайте також:  Малокомплектні школи, оплата за простій та інші важливі теми змін у порядку розподілу освітньої субвенції

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Джерело.


Повернутись вверх