facebook

Атестати зможуть отримати всі, проведення випускного – на розсуд шкіл – заступник міністра освіти

Атестати зможуть отримати всі, проведення випускного – на розсуд шкіл – заступник міністра освіти

Учні й учениці, які перебувають за кордоном, зможуть отримати атестати про закінчення української школи в дипломатичних установах. Школярі на тимчасово окупованих територіях також зможуть отримати свої документи про освіту – там, де це небезпечно, їх зберігатиме управління освіти.

Про це розповів заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко. Він зазначив, що ці механізми вже відпрацьовані.

Зокрема, за словами посадовця, учням з ТОТ для вступу до закладу вищої освіти можна буде вказати лише номер атестата під час реєстрації. Вони можуть зареєструватися і за даними паспорта чи ідентифікаційного коду.

Крім того, Вітренко зазначив, що в цьому навчальному році школи самостійно можуть визначати дати канікул, а також те, проводити чи не проводити випускні вечори. МОН рекомендує закладам освіти в першу чергу зважати на безпекові вимоги.

“Ми впевнені, що великі святкування у воєнний час є недоречними, але і дитинство у дітей забирати не треба”, – зазначив Андрій Вітренко.

Чтайте також:  Вступити стане легше, а частину ПТУ ліквідують: у МОН розкрили деталі реформи профільної середньої освіти

Джерело.


Повернутись вверх