facebook

Останній урок у школах і прийом документів до 5-го класу: дату визначено

Останній урок у школах і прийом документів до 5-го класу: дату визначено

Інформує Всеосвіта.

Через подовжені зимові канікули та навчання під час дії воєнного стану школярі цьогоріч відвідуватимуть уроки довше.

У Києві прийом документів до 5-х класів цьогоріч продовжили на пів місяця. Він триватиме до 16 червня включно.

Про це повідомили в Київській міській держадміністрації (КМДА).

Окрім того, освітній процес у школах триватиме до 16 червня — через особливості навчання під час війни та подовжені зимові канікули. Тож і прийом документів вирішили продовжити до цієї ж дати.

У 2022-2023 навчальному році уроки в закладах загальної середньої освіти Києва триватимуть до 16 червня. Це обумовлено подовженими зимовими канікулами та особливостями освітнього процесу в умовах воєнного стану. Саме тому закладам освіти рекомендовано продовжити прийом документів до 5-х класів ще на пів місяця, — оголосила рішення директорка Департаменту освіти та науки Олена Фіданян.

Окрім того, конкурсний відбір до 5-х класів відбуватиметься протягом одного дня — 22 червня. Якщо на цей день припаде національне мультипредметне тестування (НМТ) для випускників, то відбір перенесуть на 23 червня.

Конкурсні випробування до новостворених 5-х класів проводитимуть, якщо кількість поданих заяв про зарахування перевищуватиме кількість вільних місць.

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

У КМДА наголошують, що керівники шкіл мають створити безпечні умови для всіх учасників освітнього процесу під час проведення конкурсу до 5-х класів і під час зарахування учнів.

Нагадаємо, якщо під час проведення НМТ пролунає сигнал повітряної тривоги, але небезпека не триватиме довго, то учасники тестування повертатимуться до проходження оцінювання. Якщо вона триватиме довго, і приступити до повторного виконання тесту буде неможливо через технічні питання, то учасникам запропонують взяти участь у додатковій сесії.

Джерело.


Повернутись вверх