facebook

З яких предметів школярі найчастіше наймають репетиторів: дослідження

З яких предметів школярі найчастіше наймають репетиторів: дослідження

Математика та англійська мова — найскладніші предмети для українського школяра. До такого висновку дійшли аналітики сервісу BUKI School, дослідивши попит на репетиторів впродовж року.

Репетитори з математики виявились найбільш затребуваними для позашкільного навчання дітей. На сайті bukischool.com.ua на їх пошук припадає біля 39% всіх запитів. З цим показником може позмагатись лише англійська мова. Майже 35% запитів припадає саме на вчителів з англійської.

При цьому традиційно складні предмети, такі як хімія та фізика, потребують додаткових занять значно рідше. За даними BUKI School, на пошук репетиторів за цими напрямками припадає трохи більше як по 6% від усіх запитів. Для порівняння такий самий показник має Історія України.

Проте, ситуація суттєво змінюється, коли школярі починають готуватись до ЗНО. Тут математика так само на першому місці з показником у 36%, тоді як попит на репетиторів з англійської мови знижується до 18%. На третьому і четвертому місці українська мова та історія України з показником біля 17%. І лише слідом йдуть біологія, хімія та фізика з показниками менше 5%.

Також у дослідженні зазначають: на репетиторів з більшості шкільних предметів найвищий попит на старті навчання — у вересні-жовтні, а також перед екзаменами — у квітні. Тоді як пік попиту на додаткові заняття з англійської мови припадає саме на літні місяці.

Чтайте також:  Школи на межі: незвичайні перевірки, що чекають українських освітян!

 

Джерело.


Повернутись вверх