facebook

Вчителька заявила про наклеп, а мама не водить дітей до школи: історія з нібито “цькуванням” другокласниці отримала продовження

Вчителька заявила про наклеп, а мама не водить дітей до школи: історія з нібито “цькуванням” другокласниці на Франківщині отримала продовження

Раніше мама звинуватила вчительку в цькуванні дитини через зовнішній вигляд у присутності однокласників, класну керівницю обіцяли змінити.

Історія із скандалом у Великоходацькій гімназії на Івано-Франківщині через зауваження вчительки про “занадто довгий чубчик” другокласниці отримала продовження. Педагогиня, яку звинуватили у цькуванні другокласниці, написала заяву до поліції через наклеп та поскаржилася на здоров’я.

Про це в коментарі ТСН.ua повідомила директорка навчального закладу Оксана Бельмега.

“Вчителька вважає всі звинувачення мами безпідставними, розцінює їх як наклеп. Інформація не відповідає дійсності та порушує її честь, гідність і ділову репутацію. Це негативно позначається на фізичному та на емоційному стані здоров’я вчительки”, — розповіла директорка гімназії.

Вона пояснила ТСН.ua, що вчителька визнає лише те, що дійсно зробила зауваження дитині щодо довгого волосся, яке спадало їй у очі, постійно відволікало на уроках та могло призвести до погіршення зору. За словами директорки гімназії, після скандалу вчителька звернулася до сімейного лікаря та перебуває на амбулаторному лікуванні в неробочий час.

Оксана Бельмега стверджує, що після розголосу інциденту в гімназії у Мережі звучало багато погроз у їхній бік від невідомих людей.

Чтайте також:  Як зміняться зарплати вчителів у 2024 році, – розповіли в МОН

“Ми хвилюємося за нашу безпеку. Вчителька подала заяву до поліції, де просила відповідні органи відреагувати. Таку ж саму заяву про цькування її дитини до поліції написала і мати”, — розповіла ТСН.ua директорка гімназії.

Щодо конфлікту в класі та заяви мами про булінг, у гімназії провели засідання збірної комісії органів управління освіти в громаді, служби у справах дітей, було залучено поліцію.

“Офіційного рішення і висновків ще не маємо, але можу впевнено сказати, що випадку булінгу не виявлено”, — стверджує ТСН.ua директорка.

Що стосується заміни вчителя від 1 вересня, то решта батьків класу проти цього, додала Оксана Бельмега. За її словами, це питання більше не стоятиме на порядку денному. Вона підкреслила, що конфліктів з іншими батьками у вчительки ніколи не виникало.

“Ми просто запропонували мамі всі можливі варіанти і це розглядалося як один із можливих, аби дитині було добре, комфортно, аби мати була задоволена. Поспілкувавшись із мамою, запропонувавши їй такий варіант… Спочатку було “добре”, а потім сказала, що в принципі могла бути і Наталя Петрівна”, — пояснила ТСН.ua директорка гімназії.

За її словами, мама другокласниці, яка звинуватила вчительку у цькуванні дитини, не була присутня на засіданні комісії щодо інциденту та відмовилася приходити до школи. Її двоє дітей, які навчаються в гімназії, після скандалу на уроках не з’являлися.

Чтайте також:  Як прізвище впливає на оцінки в школі: несподівані результати дослідження

У коментарі ТСН.ua мама Наталія Маланчук слова директорки спростовує. Вона стверджує, що цькування з боку вчителя та батьків у чаті в Viber не припинилося, тому діти більше не ходитимуть до цієї школи. За словами жінки, на комісії вона не була присутня через погане самопочуття, про що нібито повідомила директорку.

“Цькування не припинилось і по цій причині діти не ходитимуть в цю школу. Це неправда, що я не проти, щоб вчитель працювала, бо мені директор сказала, що з вересня буде інший вчитель. В цю школу вони точно не ходитимуть, бо я переживаю за їхнє життя та здоров’я. Можливо, вчитель ще щось злочинне має зробити, щоб її звільнили? Але точно не моїм дітям!” — відповіла мама дівчинки.

Як повідомили ТСН.ua в Національній поліції Івано-Франківської області, за попередньою інформацією, комісія факту булінгу в Великоходацькій гімназії не виявила.

“Було також додаткове засідання батьківського комітету, на якому батьки вирішили, що вчительку не будуть міняти. Вона далі буде вчити цей клас, цих дітей”, — зазначив ТСН.ua начальник сектору комунікації поліції в області Андрій Яцків.

Вчителька дійсно написала заяву до поліції про неправдиві факти стосовно неї та персональні дані, які поширюють в Мережі. Матеріали зареєстровані, поліція проводить перевірку.

Чтайте також:  Батьки оніміли: навчальний рік у школах різко скоротили

Нагадаємо, мама другокласниці Великоходацької гімназії поскаржилася на вчительку своєї дитини в Мережі. Жінка стверджувала, що педагогиня цькує дівчинку через зовнішній вигляд у присутності однокласників. Крім того, ця вчителька нібито побила іншу дитину кілька років тому.

Джерело.


Повернутись вверх