facebook

8 місяців без зарплати: учителі НВК у Запорізькій області просять владу звернути на них увагу

Педагоги Чкаловського НВК Мелітопольського району Запорізької області, виїхавши з тимчасово окупованого села, продовжують викладати онлайн. Однак за останні 8 місяців роботи заробітної плати так і не отримали.

Про це на своєму сайті повідомляє Суспільне.

Деякі вчителі НВК виїхали з окупації до Запоріжжя. Так, вчителька біології та географії Лариса Мамонова оселилася там у родичі та продовжує вчителювати дистанційно.

Фото: Суспільне Запоріжжя

“Хотілося б не бути тягарем для родичів, а мати свій заробіток. Тим паче, що я працюю. Праця моя не оплачується, а я маю проблеми з фінансами. На що ми виживаємо: отримуємо ВПО, допомогу від ООН, гуманітарну допомогу, але цього не вистачає. Сталося так, що потрібно було лікуватися. Ви розумієте, що на 2 тисячі в місті – неможливо лікуватися. Хочемо, щоб влада нарешті звернула на нас увагу й хоча б виплачувала нам зарплату”, – коментує освітянка.

Директорка НВК Ірина Кузьмінська каже, що педагоги зверталися і до облради, і до Міністерства освіти і науки, і до Офісу Президента.

“Відповідь приходила, що не створена військова адміністрація, тому чекаємо, поки буде призначення, і потім будуть усі виплати”, – коментує директорка.

Але хочу запевнити, що гроші є на ці всі виплати, тому чекаємо на призначення голів військових адміністрацій”, – повідомив

Чтайте також:  Позапланові перевірки шкіл і садочків в Україні: голова ДСЯО натякнув, кому готуватись і що їх чекає

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко каже, що про цю проблему знають і розвʼяжуть її після створення військової адміністрації. Він також запевним, що гроші на ці виплати є, тому варто почекати на призначення голів військових адміністрацій.

Поділіться статтею в соцмережах, будь ласка потрібен розголос…

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

 

Джерело.


Повернутись вверх