facebook

Вчитель може виставити з класу і забрати мобільний телефон: шкільні правила у Швеції спантеличили українських батьків

Вчитель може виставити з класу і забрати мобільний телефон: шкільні правила у Швеції спантеличили українських батьків

В освітнього омбудсмена дослідили відповідальність освітян за здобуття шкільної освіти у країнах ЄС та Великій Британії

Як зазначається на офіційній сторінці освітнього омбудсмена Сергія Горбачова,

У Швеції використання мобільних телефонів під час навчання можливе лише за згодою вчителя. Телефон можуть забрати в учня, щоб запобігти збоям у навчанні або образливій фотозйомці. Школа може вирішити, що мобільні телефони збираються на початку кожного навчального дня і віддаються в кінці дня. Заради якісного освітнього процесу учня можуть вигнати з класу, якщо він заважає іншим та порушує дисципліну.

Окрім цього, у звіті зазначається, що для безпеки учнів і спокою під час навчання персонал може вживати негайні заходи, зокрема, має повноваження фізично втручатися, щоб запобігти насильству, жорстокому поводженню чи іншим заворушенням. Щоправда, підкреслюється, що такий захід можна вживати, лише якщо він відповідає меті й іншим обставинам.

За певних умов учитель, інший персонал чи директор можуть ухвалити рішення про виключення учня з навчального приміщення, затримання, тимчасове переміщення до іншого класу, переведення до іншої школи.

Допис активно коментують батьки:

Гацковка Ольга

В Швеції можуть заборонити користуватись телефоном, бо усі діти отримують ноут чи планшет для навчання і можна зв’язатись по пошті. Також можна зателефонувати від вчительки.

Чтайте також:  Покарання за шкільні прогули в Європі до 1 258 400 грн. Досвід 10-ти країн

Юлия Чернышева

У Швеції неприпустимо забирати телефони – але і учні при цьому їх не ховають та не користуються під час навчання – їх (у більшості випадків) складають в окрему шухляду. І для навчання діти мають особисті планшети та користуються комп’ютерами. Робочі зошити, олівці, фарби та все ін.видає школа – і це не потрібно носити величезним вантажем з собою, бо все робиться у школі, додому – раз на 1-2 тижні домашка.

Tetiana Tymoshenko

В багатьох Європейських країнах мобільні телефони в школі заборонені взагалі, навіть на перервах ними користуватися не можна. Мабуть, європейці все-таки турбуються про своїх дітей та не бажають, щоб вони були залежними від гаджетів. За прогули та запізнення дітей батьки платять великі штрафи в муніципалітет, а за грубі порушення дисципліни учня можуть вилучити з уроку до спеціальної кімнати, накласти стягнення, штрафні бали або, за неодноразові порушення, відсторонити від відвідування школи на декілька днів. В цей час батьки перебувають під наглядом соціальних служб, не мають права залишати дитину вдома саму, це перевіряється.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Джерело.


Повернутись вверх