facebook

СБУ викрила освітян-колаборантів, які русифікували школи в тимчасово окупованому Маріуполі

У тимчасово окупованих навчальних закладах Донецької області 11 освітян-колаборантів займались русифікацією українських школярів


Про це інформує Служба безпеки України.

“У результаті комплексних заходів ще 11 педагогам повідомлено про підозру у добровільній співпраці з окупантами. Серед них – очільники захоплених українських шкіл та відділів освіти”, – пише пресслужба.

На Донеччині ідентифікували “директорку” одного із середніх навчальних закладів Новоазовського району, яка закликала випускників вступати до російських вишів та “присвятити себе” праці на користь РФ.

У тимчасово окупованому Маріуполі викрито колишню вчительку, яка підтримала рашистів і поширювала наративи кремлівського режиму. Колаборантку призначили “заступницею директора” школи №26. Найперше, що вона зробила на “посаді” – це знищила всі українські підручники у бібліотеці освітнього закладу.

Правоохоронці задокументували злочини очільниці окупаційного “відділу освіти Маріуполя”.

“Вона приймала “звіти” від керівників місцевих навчальних закладів щодо організації освітнього процесу за російськими “стандартами”, – роз’яснюють в СБУ.

Загалом 11 фігурантам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Стосовно чотирьох з них завершено досудове розслідування.

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника одного з районних відділів міліції в Одесі. Йому інкримінують державну зраду за збір та передачу спецслужбам РФ даних про переміщення техніки ЗСУ.
Служба безпеки України заочно оголосила підозру пропагандисту Ігорю Дусю, який був радником ексватажка “ДНР”, “міністра оборони” Ігоря Гіркіна на псевдо Стрєлков.
Суд визнав винними в колабораціонізмі чотирьох правоохоронців, які співпрацювали з РФ та обійняли керівні посади в псевдоміліції Херсонщини.
Суд визнав винними “начальника відділу культури, молоді та спорту адміністрації Старобільського району ЛНР”, який добровільно пішов на співпрацю з державою-агресором.

Чтайте також:  Чому остання парта поводиться погано?

Джерело.


Повернутись вверх