facebook

У Міносвіти задумалися, за що ще можна відрахувати студентів із вузів: голова МОН сам “попався”

У Міносвіти задумалися, за що ще можна відрахувати студентів із вузів: голова МОН сам “попався”

Міністерство освіти обговорює з громадськістю питання стосовно студентської відповідальності за плагіат

Зовсім недавно в Україні було призначено нового голову Міносвіти та науки Оксена Лісового… і не минуло й тижня на посаді, як його звинуватили у використанні плагіату у своїй науковій дисертації.

Якось він відповів, що досі чекає на результати з Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАОКВО). А зараз у Міністерстві задумалися про те, щоби згодом таких випадків більше не відбувалося.

Міністерство освіти та науки пропонує враховувати порушення “академічної чесності” як підставу для відрахування студентів із вищих навчальних закладів.

Зазначена норма включена до проєкту “Положення про порядок відрахування, призупинення навчання, відновлення та переведення осіб, які здобувають вищу освіту в установах вищої освіти”. Наразі це питання необхідно обговорити з представниками громадськості. Згідно з документом, порушення “академічної чесності” має бути належним чином виявлено та доведено щодо студента, який навчається у вузі.

У процесі проведення відрахування через плагіат обов’язково потрібно передбачати права українців, які зафіксовані на законодавчому рівні.

Обговорення проекту документа триватиме до 10 травня.

Чтайте також:  Гроші за навчання можна повернути: прийом, до якого податкова не матиме претензій

Джерело.


Повернутись вверх