facebook

Якщо дитина хоче спати на уроках — то в 90% це такі уроки, — Зоя Литвин

Зоя Литвин, засновниця Новопечерської школи, також не оминула тему зі Спартаком Суботою. На думку пані Зої — кейс ілюструє необхідність ліцензувати діяльність психологів.

Зоя Литвин дивується реакції батьків, які вперше дізналися, що ж там їх діти дивляться в онлайн і які проблеми їх турбують.

Кілька порад від Зої Литвин:

Знати, що саме дитина дивиться в Інтернет, де шукає інформацію та хто для неї/нього є лідери думок — надважливо для виховання довірливих стосунків. Попросіть дитину показати вам її улюблені шоу та влогерів. А ще «підсадіть» на свої улюблені подкасти, сайти та інші ресурси. Я так колись відкрила Івану Телебачення Торонто, подкасти про кіно та дитячі новини ВВС, а він мені — відео Девіда Атенборо та ютьюб шоу MrBeast і OddOnesOut.

Почитавши трохи батьківських «криків душі», здивувалася, що деякі найбільш обурені тим, що «експерт» казав дітям, що батьки часто помиляються, аніме та відео ігри — не таке вже й зло, а якщо на уроці нудно, то вчитель не дуже старався.

І отут у мене багато питань саме до батьків.

— Так, ми часто буваємо на праві по відношенню до дитини. І коли ми це визнаємо, то вчимо їх власним прикладом, що помилятися нормально, що важливо визнавати, коли ти був неправий і виправляти ці помилки.

Чтайте також:  Позапланові перевірки шкіл і садочків в Україні: голова ДСЯО натякнув, кому готуватись і що їх чекає

— Коли ми безкомпромісно кажемо, що аніме, відеоігри та будь-що, що любить дитина, це абсолютне зло, то звісно, дитина буде тягунтися до тих, хто з нею ці уподобання розділить.

Мене складно запідозрити в тому, що я нівелюю важливість школи. Але так, якщо дитина хоче спати на уроках — то в 90% це такі уроки. І в 100% випадків їх можна і треба зробити такими, щоб клас не позіхав одразу після слів «Добрий день, діти». Віддані професії Вчителі це вміють.

Добре, якщо батьки більше уваги звертатимуть на внутрішній світ дітей. Але не як привід для зайвого контролю, заборони чи демонізації підліткових інтересів. А щоб спробувати щиро поцікавитись і зацікавитись власним сином чи донькою, — аналізує пані Зоя.

Думка редакції.
Якщо дитина приходить на урок зі сформованою думкою від Спартака Суботи, чи батьків, чи лідера думок, що ця дисципліна їй в житті не знадобиться, або вчитель «поганий» — то чи дійсно винний вчитель, що така дитина не хоче вчитися? Чи ми, як суспільство, нівелюємо важливість освіти та відповідальність учнів перед навчанням? Якщо учень спить на уроці та втратив інтерес до навчання, це не провина вчителя, а відповідальність батьків, які зобов’язані навчити поважати вчителів, а не упереджено критикувати.

Чтайте також:  Ніколи так не робіть: педагог та експерт з виховання дітей назвала 5 табу для батьків

Приєднуйтесь до нашої нової спільноти ОСВІТА UA

Посилання:https://www.facebook.com/groups/1023345988199205/?ref=share

Нагадуємо, міністр освіти і науки України Оксен Лісовий вважає, що кількість предметів у школах має бути зменшена. Чи позитивно впливають такі гасла на авторитет вчителя у школі? Питання, яке має сколихнути суспільство та переосмислити надмірно упереджене ставлення до освіти й вчителів. Якщо міністр освіти вважає, що у школі є зайві предмети, то і спати на таких уроках не соромно.

 

Джерело.


Повернутись вверх