facebook

Потребу шкіл в антисептиках і масках оцінили в 26 млрд

За розрахунками Міністерства освіти і науки, мінімальна потреба шкіл в антисептиках, масках і дезінфекторах у 2021 році складе понад 26 млрд грн.

Про це в інтерв’ю Фокусу сказав в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Зокрема, відповідаючи на питання про те, що у багатьох шкіл немає коштів для закупівлі антисептиків, дезінфекторів та проведення тестування вчителів на коронавірус перед 1 вересня, в.о. міністра підкреслив, що це не є компетенцією МОН.

«Це не компетенція Міністерства освіти і науки. Навіть мій колега [глава МОЗ] Максим Степанов говорив, що тестування вчителів, викладачів буде тільки у разі контакту і захворювання», – сказав Шкарлет.

Також, за його словами, в багатьох областях і містах школи забезпечили всім необхідним.

«Ми допомогти не можемо, в цьому році міністерство вже виконало свої фінансові зобов’язання у повному обсязі. Зокрема, подали пропозиції щодо бюджету на наступний рік, де розрахували, що мінімальна потреба шкіл в антисептиках, масках і дезінфекторах коштуватиме 26,4 млрд грн. Ми цю потребу озвучили. Навіть якщо вона буде фінансуватися 50 на 50 з місцевими бюджетами, це все одно 13,2 млрд. Але це тільки на наступний рік», – сказав в.о. міністра освіти і науки.

Чтайте також:  Безгін: Набагато дешевше зробити дорогу і придбати автобус, ніж утримувати будівлю, в якій вчиться 10 дітей

Джерело.


Повернутись вверх