facebook

Історія України: чи додадуть предмет до НМТ

Історія України: чи додадуть предмет до НМТ

Інформує Всеосвіта.

Через обмаль часу до підготовки поточного цього року все має залишитися так, як є.

На засіданні Верховної Ради міністр освіти і науки Оксен Лісовий повідомив, що вносити предмет «Історія України» до національного мультипредметного тесту (НМТ) цьогоріч уже неможливо, оскільки цього не витримають абітурієнти через обмежений час для підготовки.

Я боюся, що ще одну зміну наші діти просто не витримають. Тобто ми вже цей трек, здається, обрали. Якщо ми змінюватимемо, нам не подякують. Хоча історія України має бути в пріоритетах всюди, це обов’язковий компонент, — заявив Лісовий.

Профільний міністр наголосив на важливості знання історії та додав, що історія України, однозначно, в ДПА має бути.

Нагадаємо, в Україні вдруге проведуть НМТ замість звичного Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Цьогоріч він пройде в іншому форматі, ніж торік, адже змінився список обов’язкових предметів при складанні НМТ. Колишній міністр освіти, який подав у відставку кілька днів тому, Сергій Шкарлет був одним із ініціаторів виключення історії України з НМТ цього року, хоча вивчення історії з точки зору виживання нації є надзвичайно важливим, адже історія формує стержень, вона формує розуміння та застерігає. Це свого роду «броня», яка не дає нас розбити.

Чтайте також:  Пороговий бал для вступу підвищили, – УЦОЯО

Джерело.


Повернутись вверх