facebook

Стосується всіх школярів та абітурієнтів: у Кабміні вирішили відновити ДПА та ЗНО – подробиці

Стосується всіх школярів та абітурієнтів: у Кабміні вирішили відновити ДПА та ЗНО – подробиці

Що відомо?
В Україні будуть знову відновлювати ЗНО та ДПА
Про це в соціальній мережі написав голова профільного комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. Стало відомо, коли ЗНО знову може повернутися для абітурієнтів.

Зазначається, що під час засідання комітету парламенту з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак було ухвалено рішення рекомендувати законопроєкт №9045. Цей документ якраз передбачає повернення ЗНО та ДПА, які останні кілька років в Україні не проводяться.

У тому випадку, якщо депутати підтримають на голосуванні в парламенті цей законопроєкт, то учні 11 та 9 класів знову будуть складати ДПА (але вже з меншої кількості предметів), а також ЗНО.

Що стосується ЗНО, то йдеться про такі предмети: українська мова, математика, іноземна мова (окрім російської), історія України тощо. Важливо, що вимоги щодо балів (порогові результати та рейтинги) виставлятимуть окремо університети.

Наразі ж в Україні абітурієнти складають НМТ. Це мультипредметний тест, в якому об’єднані одразу кілька предметів. Зокрема це українська мова, іноземна мова та математика. Також абітурієнти можуть обрати додатковий предмет (наприклад, хімія, біологія, географія тощо). Сенс таких тестів полягають в тому, що екзамени проходять швидше і учні не вимушені купу разів відвідувати різні тести: таке нововведення пов’язане з повномасштабною війною.

Крім того, в якому саме форматі буде проводитися повноцінне ЗНО, ще невідомо. Тож варто чекати доповнення від депутатів.

 

Джерело.


Повернутись вверх