facebook

Від вчителя залежить, чи виростуть діти патріотами — Юлія Золота

Від вчителя залежить, чи виростуть діти патріотами — Юлія Золота

Інформує Всеосвіта.

Навчання під час гри, патріотичне виховання та взаємодія — основа уроків, які проводить вчителька початкових класів і переможниця обласного етапу конкурсу «Вчитель року-2023».

Учителька початкових класів Юлія Золота вже дев’ять років працює в школі. Вона — переможниця обласного етапу конкурсу «Вчитель року-2023».

Вчителька починає урок з другокласниками у Тернопільській школі №29 у формі гри.

Коли я починаю підготовку до уроку, насамперед звертаю увагу на матеріал. Не просто виклад матеріалу, а обов’язково готую якісь ігри. Діти такого віку дуже непосидючі й їм потрібна зміна діяльності: пописали, пограли, виконали роботу в групах, виконали роботу в парах, переглянули відео. Тоді дитина не втомлюється і краще засвоює матеріал, — пояснює освітянка.

Другокласники кажуть, люблять на уроках складати пазли.

Вона позитивна. Дуже цікаво розповідає. Дуже гарно навчає і мені це подобається, — розповіла учениця Варвара Вакуленко.

Юлія Золота зазначає, що до тем уроків складає спеціальні проєкти. Наприклад, сьогодні діти вивчають корисну та шкідливу їжу у формі кухарів.

Під час проєктного навчання ми в реальних діях, які потрібні в повсякденному житті, — зауважує вчителька.

Чтайте також:  Сертифікація вчителів 2024: опубліковано тести, які складали педагоги в першому етапі

Освітянка наголошує, що одне з основних завдань педагога — навчити дітей любити Україну.

Якби наші попередники вчителі не звертали увагу на патріотичне виховання, то хіба б було стільки воїнів зараз на передовій? Від нас залежить, чи виростуть діти патріотами. Мабуть, це заслуга вчителя. Я люблю свою роботу. Люблю те, що роблю. Люблю дітей, люблю дитячі очі, люблю їхні усмішки. Люблю їх навчати, — зазначає Юлія Золота.

Джерело.


Повернутись вверх