facebook

Хто з випускників може вступати у виші без складання НМТ у 2023 році

Хто з випускників може вступати у виші без складання НМТ у 2023 році

У 2023 році випускники в Україні складатимуть національний мультипредметний тест замість ЗНО. За його результатами і вступатимуть до вишів.

Джерело:Мінреінтеграції

Зміни у цьогорічну вступну кампанію, як і в минулорічну, внесла повномасштабна війна. Про не всі випускники вступатимуть до вишів за результатами НМТ.
Хто вступатиме у виші без НМТ
У 2023 році для вступників, які зареєстровані та перебувають на тимчасово окупованій території (ТОТ), зробили виняток щодо складання НМТ. Такі абітурієнти зможуть вступати до вишів України дистанційно. При цьому результати НМТ у них не вимагатимуть.
НМТ – важливий тест для кожного школяра, тому довірити підготовку варто професіоналам. Таким як репетитори у дистанційній школі “Оптіма”. Тут діють спеціальні курси Optima Academy, де учні мають змогу отримати потрібні знання з обраних предметів у зручному для себе форматі. Тож готуйтесь до НМТ разом із професійними викладачами “Оптіма”!
Вступна кампанія – 2023: коротко

    • НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові – українська мова, математика – та один предмет на вибір – історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, фізика, хімія.
    • На складання тесту абітурієнти матимуть 180 хвилин. Учасники НМТ можуть самі розподіляти час між блоками.
    • У МОН запланували дві сесії НМТ – 2023: основну і додаткову.
    • Основна відбудеться у червні, додаткова – у червні – липні. Участь у додатковій сесії можуть взяти ті абітурієнти, які через поважні причини не могли складати тести під час основної.
    • Тести випускники складатимуть у спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях навчальних закладів – тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ). Їх створять як в Україні, так і в деяких країнах за кордоном.
    • Реєстрація на НМТ – 2023 відбудеться у квітні.
    • Підтвердження участі у тесті та остаточний вибір місця проходження НМТ запланували на травень.
    • Вступна кампанія у виші запланована на липень – серпень.
Чтайте також:  Реформа старшої школи: 11-річку відмінять, 45% випускників - до ПТУ, замість 17 предметів - 12

Джерело.


Повернутись вверх