facebook

Прийом дітей до перших класів розпочнеться у березні

Прийом дітей до перших класів розпочнеться у березні

Інформує Всеосвіта.

Уже за місяць батьки майбутніх першокласників мають визначитися, який заклад освіти відвідуватиме їхня дитина.

Наступного місяця батьки майбутніх першокласників можуть подавати заявки для прийому дітей у школи.

Про це йдеться у наказі Департаменту освіти і науки КМДА.

Згідно з документом, керівники закладів загальної середньої освіти комунальної власності територіальної громади Києва мають розпочати прийом заяв до перших класів 27 березня 2023 року.

До 10 березня на вебсайтах та у приміщеннях закладів освіти має бути розміщена вся необхідна інформація для батьків майбутніх першокласників.

 

У наказі, зокрема, зазначено, що батьків повинні сповістити про закріплену за закладом територію обслуговування, надати електронну адресу закладу освіти, перелік документів, що підтверджують місце проживання дитини, одного з її батьків (осіб, які їх замінюють) на території обслуговування закладів.

До 1 березня ця інформація має з’явитися також на вебсайтах районних управлінь освіти.

У наказі повідомляється, що зарахування дітей до перших класів відбуватиметься з 16 квітня.

Підставою є заява одного з батьків (опікуна чи іншого законного родича, документи, що підтверджують місце проживання дитини чи одного з її батьків (або осіб, які їх замінюють) на території обслуговування закладу, а також визначені порядком зарахування документи (свідоцтво про народження, медична довідка).

Чтайте також:  «Заклад освіти - не богадільня», - відомий освітянин ЗА введення штрафів за негідну поведінку дітей у школі

Оригінали документів і медичні довідки подаються до закладу освіти не пізніше 18 серпня.

Нагадаємо, умови повномасштабної війни передовсім негативно впливають на загальний психолого-емоційний стан учнів, а це натомість спричиняє зниження мотивації дітей. Учителі вже зауважують, що погіршуються навчальні результати учнів із математики, іноземних мов, української та інформатики.

Джерело.


Повернутись вверх